Hopp til hovedinnhold

Sähkönsiirto- ja jakeluverkkojen kartoitukset

Parempaa tietoa omaisuudenhallinnan tueksi

Blom on toteuttanut sähkölinjojen kartoituksia useiden vuosien ajan. Tyypillisesti palvelut sisältävät laserkeilauksen, ilmakuvaukseen perustuvien ortoilmakuvien tuottamisen, maaston ja infrastruktuurin 3D-mallintamisen ja erilaisia kasvillisuusanalyysejä.

Ilmakuvaus on kustannustehokkain tapa tiedonkeruuseen. Se on nopeaa ja joustavaa, ja mahdollistaa keilauksen ja kuvauksen samanaikaisesti. Keilaustarkkuus voi olla jopa 100 pistettä neliömetrille ja kuvaresoluutio yhden senttimetrin.

Blom on panostanut paljon erilaisten analyysien tuottamiseen johtokäytävien varrelta kerättyyn tietoon perustuen. Analyysit mahdollistavat esimerkiksi yksittäisten vaarallisten puiden tunnistamisen, puuston korkeuden määrittämisen ja mikä riski mahdollisesti kaatuvilla puilla on osua sähkölinjaan. Kehittyneet analyysit auttavat riskien tunnistamisessa, ylläpitotoimien optimoinnissa ja kasvillisuuden raivaussuunnitelmien laadinnassa.

Tuoreimmissa projekteissa, laserkeilauksen ja ilmakuvauksen rinnalla, on yhä useammin toteutettu myös viistoilmakuvaus. Tällöin monikamerajärjestelmä kuvaa sähkölinjaa ja erityisesti pylväitä niin edestä kuin takaa. Tämä mahdollistaa sähkölinjan yksityiskohtaisen dokumentoinnin, kuntotarkastukset ja entistä tarkempien kolmiulotteisten mallien ja visualisointien toteuttamisen.

Ota meihin yhteyttä!

Autamme sinua mielellämme kaikessa paikkatietoon liittyvässä. Keskustelemme myös mielellämme uusien teknologioiden ja menetelmien hyödyntämismahdollisuuksista.

Peter Mero

Toimitusjohtaja
010 322 8978
040 480 8010

Jätä meille viesti

Lupaamme vastata sinulle viimeistään seuraavana työpäivänä tai lahjoitamme 50 euroa valitsemaasi hyväntekeväisyyteen!