Hopp til hovedinnhold

Paikkatiedon keruu ja jalostus

Toteutamme ilmasta tapahtuvaa tiedonkeruuta lentokoneilla, helikoptereilla ja miehittämättömillä lentolaitteilla. Lisäksi teemme mobiili- ja maalaserkeilausta. Kerätty tieto jalostetaan tyypillisesti erilaisiksi karttatuotteiksi, metsävaratiedoksi ja 3D-malleiksi.

Ilmakuvaus – BlomORTHO

Ilmakuvista tuotetaan tyypillisimmin ortokuvat. Ne ovat mittatarkkoja ilmakuvia, joiden geometria vastaa karttaa. Ortokuvasta voidaan luotettavasti mitata esimerkiksi etäisyyksiä tai pinta-aloja. Erilaisissa karttapalveluissa ja verkkosovelluksissa näkyvät ilmakuva-aineistot ovat ortokuvia. Olemme tuottaneet ortokuvia suuriin valtakunnallisiin projekteihin kymmenien tuhansien nelilökilometrien alueilta. Laajamittaisten projektien lisäksi tuotamme tarkkoja ortokuva-aineistoja pienialaisiin hankkeisiin.

ilmakuvaus_blomortho

Viistoilmakuvaus – BlomOBLIQUE

BlomOBLIQUE on kokonaispalvelu, joka sisältää viistoilmakuvauksen ja kuvakirjaston toimittamisen pilvipalveluna asiakkaille. BlomOBLIQUE-palvelua voidaan käyttää lukuisilla eri toimialueilla. Aineistot ovat laajasti käytössä muun muassa kuntapuolella esimerkiksi kaavoituksessa, rakennusvalvonnassa, asiakaspalvelutehtävissä, ja teknisessä suunnittelussa sekä erilaisissa inventointihankkeissa. Viistoilmakuvaus sopii erinomaiseksi lähtöaineistoksi 3D-kaupunkimalleihin. 

Laserkeilaus

Blom Kartalla on laaja ja monipuolinen kokemus laserkeilaushankkeiden toteuttamisesta eri asiakassegmenteille. Olemme tuottaneet laserkeilausaineistot suuriin valtakunnallisiin projekteihin, joissa on tuotettu laserkeilausaineistoja kymmenien tuhansien nelilökilometrien alueille. Laajamittaisien projektien lisäksi tuotamme tarkkoja, korkean pistetiheyden laserkeilausaineistoja väylähankkeisiin ja pienialaisiin kohteisiin.

laserkeilaus

Hyperspektrikuvaus

Hyperspektrikuvauksella haetaan vastauksia haluttuihin täsmäkysymyksiin, kun perinteinen ilmakuvaus tai laserkeilaus ei riitä. Hyperspektrikuvauksella voidaan muun muassa tunnistaa materiaaleja niiden heijastusominaisuuksien erojen perusteella. Hyperspektrikuvaus soveltuu esimerkiksi mineraalien etsimiseen, maaperän koostumuksen analysointiin, kasvilajien erottamiseen ja kasvien terveydentilan selvittämiseen.

hyperspektrikuvaus

Ota yhteyttä meihin

Autamme teitä kaikissa kartoitus ja mallinnusasioissa.

Lasse Ukkonen

Myyntijohtaja
010 322 8947
050 590 3908

Peter Mero

Toimitusjohtaja
010 322 8978
040 480 8010

Lasse Turunen

Avainasiakaspäällikkö
010 322 8975
050 491 5180

Petteri Ryönänkoski

Myynti
010 322 8965
0400 928 739

Petteri Ryönänkoski

Jätä meille viesti

Lupaamme vastata sinulle viimeistään seuraavana työpäivänä tai lahjoitamme 50 euroa valitsemaasi hyväntekeväisyyteen!